Τήνος Κυκλάδες Tinos Island Cyclades Greece Hellas Grèce Griechenland Grecia

Τριαντάρος

Τριαντάρος

Παραδοσιακό Χωριό Τριαντάρος, Τήνος

Καλώς ορίσατε!
Απέναντι απο τον Μπερδεμιάρο, στα 500 μέτρα βρίσκεται ο Τριαντάρος. Το χωριό είναι αμφιθεατρικά κτισμένο με πανοραμική θέα στο Αιγαίο. Στην ανατολική έξοδο του Τριαντάρου μετά από λίγες εκατοντάδες μέτρα σ’ένα δύσβατο χωματόδρομο, καταλήγουμε στη Λυχναφτιά (4,5 χλμ.), από τις ωραιότερες παραλιακές τοποθεσίες της Τήνου με θέα προς τη Μύκονο και το Ικάριο πέλαγος. Αξιόλογη είναι η ενοριακή εκκλησία των Αγίων Αποστόλων με μεγάλη βοτσαλωτή αυλή κατασκευασμένη το 1887. Στις ενορίες των χωριών Τριαντάτου, Δυο Χωριών και Αρνάδου υπάγονται 126 ναοί, παρεκκλήσια και εξωκκλήσια!
Η διαδρομή προς την πόλη είναι κατηφορική, διαρκεί λιγότερο από 2 ώρες και αποζημιώνει τον πεζοπόρο με την εναλλαγή των τοπίων και τις φωτοσκιάσεις που το ηλιοβασίλεμα προσφέρει. Από το Τριαντάρο ένας άλλος δρόμος οδηγεί στην Αγία Βαρβάρα (απόσταση 3,5 χλμ., περίπου) και καταλήγει στο δρόμο χώρας – Πόρτο.
Ο Τριαντάρος διαθέτει εστιατόριο και παραδοσιακό καφενείο.

Ο Τριαντάρος ανήκει διοικητικά στο Δήμο Τήνου - Δημοτικό Διαμέρισμα Χώρας Τήνου
.

Tinos island Cyclades Greece e-tinos.gr © 2002-2015 | e-cyclades.com | visitgreece.eu | Design by mare creative service | Hosting by mareweb services. All rights reserved.